Terug naar overzicht

Welke breedte maat van matras kies je bij een tweepersoonsbed

Geplaatst op 26-06-2017
Welke breedte maat van matras kies je bij een tweepersoonsbed

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag welke breedte maat matras er gekozen dient te worden wanneer het gaat om een twijfelaarbed of tweepersoonsbed.


Deze vraagt gaat over het algemeen niet op bij bedden met een lagere breedtemaat dan 140 cm. De vragen zijn voornamelijk afkomstig wanneer het bed of boxspring een breedte maat heeft van 160cm of 180 cm. Vaak kan je bij een tweepersoonsbed kiezen tussen 1 groot matras of twee kleinere matrassen. Maar wanneer kies je nou voor wat? Vanuit Maxbedden hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet.

 

Wanneer je op het punt staat om een nieuw matras voor op een  tweepersoonsbed of tweepersoons boxpring te kopen dan heb je verschillende keuzes. Allereerst bepaal je welk type matras het beste bij je hoort. Er zijn vele verschillende matrassen, hierbij denkende aan een een pocketvering matras, koudschuim matras of bijvoorbeeld een bonell matras. Wanneer je die keuze hebt gemaakt, dan volgt de keuze of je moet kiezen voor 1 tweepersoonsmatras of 2 eenpersoonsmatrassen.

 

Als je vaak alleen ligt in een tweepersoonsbed dan kan je het beste kiezen voor een tweepersoonsmatras. Slaap je regelmatig met zijn tweeën, dan kan het om verschillende redenen handiger zijn om 2 losse matrassen te kopen. Verschillende voorkomende redenen kunnen zijn:

 

  • Het postuur of lichaamsgewicht van je bedpartner is anders dan jouw postuur of dat één van jullie lichamelijke klachten heeft
  • Jij hebt een andere voorkeur voor de hardheid van het matras dan jouw partner. In dit geval is het mogelijk dat je 2 dezelfde matrassen koopt, waarbij de hardheid per matras verschillend is.
  • Het zou kunnen dat jij of je partner meer transpireert tijdens het slapen of dat één van jullie de voorkeur heeft voor een koeler matras.

Bij de keuze van de breedtemaat van de matrassen is vaak ook bepalend voor welk type bed het gaat. Wanneer je een bed met een bedombouw hebt, dan is de kans op verschuiving (wanneer je kiest voor twee eenpersoonsmatrassen) relatief klein. Slaap je of jullie op een boxspring dan is de kans op verschuiving groter.

 

Bij Maxbedden.nl hebben we de mogelijkheid om matrassen op maat te maken. Over het algemeen worden door de matrasfabrikanten standaard breedte- en lengtematen van matrassen gehanteerd. Maar hoe hier mee om te gaan wanneer je een bed hebt met een afwijkende maat? Op onze site hebben we bijvoorbeeld veel bedden staan die afkomstig zijn uit Frankrijk. Deze bedden zijn verkrijgbaar in de lengtemaat van 190 cm of 200 cm. Of stel dat je zelf een mooi tweepersoonsbed hebt gemaakt waarbij de breedte maat 190 cm is en de lengte maat 220 cm? Dat is voor ons geen enkel probleem. Wanneer wij de maten en het type matras weten, dan wordt jouw matras op maat gemaakt. Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2020 - Maxbedden.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0