Volschuimmatras

Volschuim matrassen bestaan geheel uit het zelfde materiaal. Bekende materialen zijn polyether, koudschuim, NASA, traagschuim en Latex. Er zitten geen veren in het matras, de vering vindt plaats door het schuim in combinatie met de matrasdrager. Er zijn vele soorten volschuim matrassen. Hieronder treft u de verschillende volschuimmatrassen met de daarbij behorende eigenschappen.

 

Polyether matras

Dit soort matrassen heeft een kern van polyurethaanschuim. Deze schuim heeft over het algemeen weinig veerkracht. De samenstelling van het polyether schuim bepaalt de zachtheid van het matras en wordt bepaald door middel van het soortelijk gewicht (SG). Een polyether matras met SG20 heeft schuim dat 20 kg per kubieke meter weegt. SG40 heeft schuim dat 40 kilogram per kubieke meter weegt, hetgeen inhoudt dat dit matras harder en dus ook duurzamer is.

Door de gesloten celstructuur heeft het polyether matras de eigenschap dat er kuilvorming kan optreden.

Polyether matrassen zijn redelijk vocht doorlatend, matig stabiel en hebben een redelijk comfort. Deze matrassen zijn over het algemeen relatief goedkoop en zowel geschikt voor boxsprings, spiraalbodems, lattenbodems en verstelbare lattenbodems.

 

Koudschuim matras

Koudschuim is een polyurethaanschuim dat, vooral voor matrassen, perfecte eigenschappen heeft. Door de open celstructuur ventileert het matras goed, waardoor het koudschuimmatras niet warm aan voelt. De veerkracht van het koudschuim matras is beduidend beter dan bij een polyethermatras.

Koudschuim heeft van nature een open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ventileert en vocht goed opneemt. Door deze open celstructuur voelt een matras van koudschuim niet warm aan. Koudschuimmatrassen bieden een zeer goed comfort, stabilisatie en isolatie. Kuilvorming komt bij koudschuimmatrassen niet voor. Deze matrassen hebben een zeer lange levensduur en zijn uitermate geschikt voor boxsprings, spiraalbodems, vaste lattenbodems en (elektrisch) verstelbare bedbodems.

 

Matras met toplaag van traagschuim

Traagschuim matrassen worden gemaakt van visco-elastisch polyurethaanschuim, ook wel memory foam genoemd. De eigenschap van een traagschuim matras is het matras zachter wordt zodra de temperatuur stijgt. Dit gebeurt wanneer je op het matras ligt. Het matras vormt zich als het ware om je lichaam heen. Traagschuim heeft door zijn eigenschappen de ideale drukverlaging waar met name mensen die met rugklachten en andere terugkerende gewrichtsklachten te maken hebben, veel baat bij hebben. 

Traagschuim heeft veel bijnamen: Nasa schuim, Nasa traagschuim, Memoryfoam, Slowmotion schuim en Lazyfoam.

Traagschuim matrassen bestaan nooit helemaal uit traagschuim. Een traagschuim matras is meestal opgevuld met koudschuim, of met een kern van pocketvering. De bovenlaag en onderlaag van het matras bestaat uit traagschuim. Overigens staat traagschuim ook bekend als Nasa traagschuim, memoryfoam en slowmotion schuim.

Eigenschappen van traagschuim matrassen zijn de goede veerkracht, matige stabilisatie, goed ligcomfort en lange levensduur. Maar bovenal werken deze matrassen drukverlagend.

 

Latex matras

De kern van een latex matras bestaat uit natuurrubber, vaak in combinatie met andere materialen. Een latex matras voelt warm aan, neemt weinig vocht op en ventileert doordat het matras weinig tot geen perforatie heeft minder goed. Een latexmatras voelt door de grote veerkracht comfortabel aan. Deze matrassen hebben een zeer lange levensduur.

 

boxspring - vaste lattenbodem - electrisch verstelbare lattenbodem

Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2021 - Maxbedden.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0