Juiste matras kiezen

Er zijn veel soorten matrassen, maar waar moet u nu op letten bij de aanschaf van een nieuwe matras? Veel hangt af van uw persoonlijke wensen. We zetten de belangrijkste aspecten voor u op een rij, zodat u de matras kunt kiezen die het beste bij u past.

 

Verstelbare of vaste bedbodem?

De meeste matrassen zijn geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems. Er zijn een paar uitzonderingen. De Bonell binnenveringsmatras is niet geschikt voor een verstelbare bedbodems. En een pocketveringmatras is alleen geschikt voor een verstelbare bedbodem als de matras is voorzien van een drukverdeler. Let hier op bij het maken van een keuze.

 

Lengte van de matras

Maxbedden levert matrassen in alle gangbare maten. Kies een matras, die past bij de lengte van uw bed. Voor een eenpersoonsbed zijn 90x190 of 90x200 gangbare maten. Bij een twijfelaar bed zijn 140x190 en 140x200 de meestvoorkomende maten. Bij een tweepersoonbed kunt u een enkele matras kiezen van bijvoorbeeld 180x200 of 160x200 of 2 losse matrassen. De ideale lengte van een matras is uw eigen lengte plus 15 - 20 cm.

 

Ligcomfort

De mate waarin een matras uw lichaam ondersteunt verschilt per type matras. Traagschuim matrassen en koudschuim matrassen passen zich aan uw lichaam aan en bieden het meeste ligcomfort. Pocketvering matrassen en latex matrassen zijn erg veerkrachtig en bieden ook veel ligcomfort. Een polyether matras biedt het minste comfort. Dit type matras is vooral geschikt voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld in een caravan of als logeermatras.

 

Comfortzones

De luxe matrassen beschikken ook over zogenaamde comfortzones. Dit houdt in dat sommige delen van de matras zachter zijn dan andere. Bij de schouders en heupen is de matras bijvoorbeeld zachter, zodat de matras daar meer kan inzakken. Dit zorgt voor een betere slaaphouding en meer slaapcomfort.

 

Hard of zacht matras

Bij diverse matrassen kunt u kiezen voor een hard, medium matras of zacht matras. Een zacht matras is een goede keuze voor personen, die minder dan 80 kg wegen. Weegt u 80 tot 100 kg dan kunt u een medium of een hard matras overwegen. Bij meer dan 100 kg is een hard matras vaak de beste keuze. Kijk ook bij de specificaties van een matras tot welk lichaamsgewicht de matras geschikt is.

 

Snel warm of snel koud in bed

Een matras dat goed ventileert, zorgt voor een goede afvoer van transpiratievocht waardoor de matras relatief koel aanvoelt. Matrassen met goede ventilerende eigenschappen zijn: Bonell binnenveringsmatrassen, pocketvering matrassen, koudschuim matrassen en traagschuim matrassen. Deze matrassen zijn ideaal voor mensen, die het snel warm hebben. Sommige luxe matrassen beschikken ook over speciale ventilatieringen voor een nog betere ventilatie.

 

Voor mensen die het snel koud hebben, is een matras dat de warmte goed vasthoudt een betere keuze. Vooral latex matrassen houden de warmte goed vast.

 

Gezondheidsklachten

Voor mensen met gezondheidsklachten spelen weer andere eigenschappen een rol. Heeft u snel last van rugklachten, dan is een optimale ondersteuning van het lichaam een vereiste. Een koudschuim matras of een traagschuim matras is dan een goede keuze.

 

Voor mensen met allergische klachten is het van belang dat een matras goed ventileert en weinig ruimte biedt aan stof en schimmels. Een goede keuze is een koudschuim matras. Let ook op of de matrashoes afneembaar is en op minimaal 60 graden kan worden gewassen.

 

Een pocketvering matras of een latex is meestal een minder goede keuze voor mensen met een allergie.

 

Prijs

Voor de meeste mensen zal de prijs één van de belangrijkste aspecten zijn bij de aanschaf van een matras. Maxbedden heeft matrassen in diverse prijsklassen. Zoekt u vooral een goedkope matras, dan is een Bonell binnenveringsmatras, een polyether of een comfortschuim matras een goede keuze. Bij de koudschuim en pocketvering matrassen zijn er goedkope modellen maar ook duurdere luxe matrassen. De traagschuim en latex matrassen liggen overwegend in het duurdere segment.

 

Omruilgarantie

Bij Maxbedden hanteren wij de omruilgarantie. U kunt uw matras 14 dagen uitproberen en omruilen als deze niet bevalt. Voldoet de matras niet aan uw wensen, dan kunt u dat bij ons aangeven. We gaan dan samen kijken naar de oplossing.

 

Twijfelt u vooraf al, neem dan contact met ons op. Maxbedden werkt nauw samen met Van Landschoot, een gerenommeerde matrassenfabrikant, wat als voordeel heeft dat eventuele vragen over type matras, bijzondere afmetingen of andere wensen vooraf besproken kunnen worden.

Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2021 - Maxbedden.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0