Matras onderhoud

Met de aankoop van een goed matras wordt u nachtrust bevorderd. Er zijn vele soorten matrassen en een ieder geeft zijn/haar eigen criteria aan voor het kiezen van het juiste matras. Over het algemeen gaat een matras circa 10 jaar mee. Vanuit Maxbedden.nl geven wij enkele onderhoudtips hoe de levensduur van een matras te verlengen.

 

Een matras wordt over het algemeen intensief gebruikt. Tijdens de slaap worden matrassen, moltons, dekbedden en hoeslakens door de lichaamswarmte vochtig. Het is daarom aan te raden om dagelijks de lakens en of dekbedden op te schudden en het liefst deze aan het voeteneind dubbel op te vouwen. Dit geeft het matras de mogelijkheid om goed te drogen.

 

Een goede hygiene, door bijvoorbeeld regelmatig te stofzuigen en de slaapkamer te ventileren, in de slaapkamer komt ook uw matras ten goede. Frisse lucht bevordert het droog houden van de matras en het dekbed.

 

Ofschoon het niet voor alle matrassen geldt, raden wij u aan om uw matras regelmatig te keren. Het is aan te raden om een matras 1 of 2 keer per maand te keren, van links naar rechts en van onder naar boven.

Het komt allereerst de veerkracht ten goede, het matras wordt op een andere wijze belast, en ten tweede kan de bovenkant van het matras bij omkeren drogen. Vouw een matras nooit helemaal dubbel, dit kan schade veroorzaken aan het binnenwerk. Dat is niet bevorderlijk voor de levensduur van de matras.

Traagschuim matrassen en niet-symmetrische matrassen mogen niet gekeerd worden.

 

Een goed ventilerende en verende matrasdrager zorgt tevens voor een langere levensduur van het matras. Een matrasdek voorkomt dat uw matras gaat schuiven. Aanvullend hierop raden wij aan om een molton hoeslaken te gebruiken. Deze geeft extra bescherming en comfort bovenop het matras.

 

Matrasbeschermer - Molton hoeslaken

Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2021 - Maxbedden.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0