Hardheid matras

In onze webwinkel vind je vele pocketveermatrassen en schuimmatrassen in vele verschillende soorten en maten. Wanneer je jouw gewenste matras hebt gevonden, dan kan je als dat is aangegeven ook nog eens een keuze maken in de hardheid van een matras. Het begrip hardheid is relatief omdat de ene persoon een matras als zacht ervaart en de andere persoon hetzelfde matras hard vindt aanvoelen. Het is een persoonlijk gevoel wat je hebt bij een matras. Bij veel matrassen hebben we de optie voor de gewenste hardheid van het matras weergegeven. Deze zijn te onderscheiden in de begrippen soft, medium en hard.

 

Verschil in hardheid koudschuimmatras en pocketveermatras

Wanneer je de verschillende matrassen naast elkaar zou leggen en je zou erop loggen, dan zal je de verschillende hardheden direct voelen. Daarnaast is het mogelijk dat per matras een hardheid wordt aangegeven. Wanneer je op een matras gaat liggen welke met verschillende hardheden uitgevoerd kan worden, dan zal je het verschil merken, terwijl de matrassen allemaal hetzelfde zijn. Het verschil zit hem in de afdeklaag. Vooral bij koudschuimmatrassen zijn de verschillende hardheden per matras goed te voelen. Over het algemeen liggen pocketveringmatrassen harder omdat hier gewerkt wordt met veren. Deze veren bieden meer weerstand dan schuim.

 

Maar wanneer kies je nou voor een hard matras (ook wel aangeduid als firm), medium matras of soft matras? Hier is niet een duidelijk antwoord op te geven omdat dit per persoon verschilt. Daarnaast ervaart een ieder de hardheid op zijn eigen manier. Vanuit de matrassenfabrikanten zijn richtlijnen samengesteld die de keuze van de hardheid vergemakkelijken. Hierbij worden de begrippen lengte en gewicht gehanteerd. Aan de hand van je lengte en je gewicht kan je in onderstaande kolom zien welke hardheid het beste bij je past. Hierbij moet je wel rekening houden dat het per persoon verschilt.

 

Schema hardheid matras gebaseerd op lengte en gewicht

Het hardheid matrassen schema helpt je bij het kiezen van de juiste hardheid. Als je een matras kiest die te zacht of te hard voor jou is, houdt dan rekening dat dit wel een aantal nadelen met zich meebrengt. Wanneer je te zwaar bent voor een licht matras dan is de kans groot dat het matras gaat aanvoelen als een soort hangmat. Dit kan tot gevolg hebben dat je rugklachten krijgt en je slaaphouding wordt veranderd. Zachte matrassen zijn in principe alleen geschikt voor mensen die minder dan 70 KG wegen. Eveneens kan een te hard matras ook vervelende gevolgen hebben. De drukpunten van je schouders en bekken kunnen teveel belast worden.

 

 

 

De keuze van de hardheid van het matras is zeer persoonlijk. Wanneer je jouw matras op de door jouw gewenste eigenschappen hebt geselecteerd dan kan je aan de hand van het schema de bijbehorende hardheid kiezen. Mocht je er niet helemaal uitkomen, schroom dan niet om ons te contacten via info@maxbedden.nl of 088-1225000. Wij helpen je graag.

Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2021 - Maxbedden.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0