Binnenveringmatras

Er zijn verschillende soorten binnenveringsmatrassen. Een eigenschap van een binnenveringsmatras is dat deze, doordat er veel lucht tussen de veren door kan,  over het algemeen koeler aanvoelt. Een groot aantal veren in het binnenwerk van de matras bepalen de veerkracht. Deze is wel afhankelijk van de vorm en dikte van het staaldraad, Daarnaast zijn het aantal slagen per veer en de hoeveelheid veren per vierkante bepalend voor de veerkracht.

 

Er zijn verschillende binnenveringsmatrassen. Maxbedden.nl biedt de volgende matrassen aan:

 

Bonell matras

Bij bonellvering matrassen zijn de losse, dubbelconische veringen onderling verbonden met een spiraalveer. Het betreft hier of een vier- of vijfslagsvering, waarbij het aantal veren 100 tot 150 per vierkante meter is.

Bonell matrassen hebben als eigenschap dat de vochtdoorlatendheid goed is en dat ze zeer stabiel liggen. En niet onbelangrijk, een bonell matras heeft een zeer lange levensduur. Een bonell veringsmatras is uitstekend te gebruiken voor een boxspring, spiraalbodem en lattenbodem. Het is niet aan te raden voor verstelbare bodems.

 

Pocketveringmatras

Ook het pocketveringmatras bestaat uit metalen veren, waarbij elke veer is verpakt in een katoenen zakje. Een pocketveringmatras is opgedeeld in zogenoemde comfortzones welke de hardheid bepalen. Een specifieke eigenschap van een pocketveringmatras is dat alle veren afzonderlijk van elkaar functioneren.

Het ligcomfort wordt bepaald door de afdeklaag, een laag schuim die aan beide zijden van de veer zit. Vaak wordt hiervoor polyerethaan of traagschuim gebruikt. Deze schuim zorgt ervoor dat het lichaamsgewicht gelijkmatig over het matras wordt verdeeld. Hierbij geldt de regel: hoe lager de dichtheid van het schuim, des te zachter het matras aanvoelt.

Tussen de afdeklaag en de veren zit de drukverdeler. Deze zorgt voor een goede verdeling van de druk over de veren en voorkomt dat de veren door de deklaag drukken.

Pocketveringmatrassen staan bekend om de zeer lange levensduur, goede stabilisatie, zeer goede comfort en veerkracht. Daarnaast zijn ze redelijk tot goed isolerend. Pocketveringsmatrassen zijn uitstekend te gebruiken voor boxsprings, spiraalbodems en lattenbodems, zowel vaste lattenbodems en verstelbare lattenbodems.

 

Bonell matras - Pocketveringmatras - vaste lattenbodem - verstelbare lattenbodem 

Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2021 - Maxbedden.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0