Tips en tracks tegen huisstofmijt

Bedwatsen en huismijt zijn ongetwijfeld woorden welke je wel eens hebt gehoord. Bedwantsen zijn kleine insecten die zoals de naam al zegt, zich doorgaans bevinden in en rond het bed. De huisstofmijt is eveneens een haast onzichtbaar insect die niet tegen direct zonlicht kan en om die reden in het donker leeft. Een belangrijke voedingsbron voor de huismijt zijn huidschilfers van mensen en dieren. Matrassen en hoofdkussens zijn de ideale leefomgeving voor de huismijt. Deze met het oog bijna niet waarneembare beestjes kunnen bij de mens allergie veroorzaken.

 

Tips om mijten, bedswatsen en schimmels te voorkomen

Op plekken waar het vochtig, warm en donker is, vindt je voornamelijk huisstofmijt en andere insecten. Daarom is het belangrijk dat je je slaapkamer (en uiteraard je matras, lakens en dekbed) goed schoon en luchtig houdt. Hierbij geven we je verschillende tips:

 

  • Zorg ervoor dat je je bed en je slaapkamer iedere dag goed lucht. Daar hoef je niet eens zoveel voor te doen. Wanneer je overdag je dekbed terug slaat dan voorkom je al voor een groot gedeelte de kans op huismijt. Beter is nog dat je het dekbed buiten hangt. Zorg er daarnaast voor dat je regelmatig je slaapkamerraam open laat.
  • Kies voor een ventilerend matras die niet teveel warmte vasthoudt. Op onze site voldoen veel matrassen aan deze criteria. Hetzelfde geldt voor een goed ventilerende lattenbodem.   
  • Gebruik beddengoed van natuurlijke materialen en was deze regelmatig uit op 60 °C. Kijk bij dekbedden naar bijvoorbeeld synthetische dekbedden. Deze hebben dezelfde positieve eigenschappen als dekbedden van dons, maar zijn veel gemakkelijker te reinigen.
  • Probeer zo veel mogelijk stof in de slaapkamer te voorkomen. Stofaantrekkers zijn bijvoorbeeld harde vloeren en rolgordijnen. Het advies is om een aantal keren per week je slaapkamer goed te stofzuigen en de kamer door te laten luchten.

 

Anti-allergie matrassen

Op de website van Maxbedden.nl zijn vele verschillende matrassen te vinden. Bij de meeste matrassen wordt aangegeven of het matras anti-allergie eigenschappen bezit. Hiervoor hebben onze fabrikanten verschillende behandelmethodes. Zo kan het zijn dat een matras is behandeld met organisme dodende chemicaliën of dat zij ervoor kiezen om de matrashoes geschikt te maken om te wassen op 60 °C of de matrashoes te voorzien van een zeer nauwe structuur.

 

Anti–allergie matras met Anti-mug eigenschappen van Pure & Perfect

Naast de bedwantsen en huisstofstofmijt is nog een ander insect (de mug) actief in de slaapkamer. Wanneer je met name in de zomer het raam open hebt staan is de kans groot dat de mug je slaapplezier bederft. Muggen komen naast warmte en licht met name op je lichaamsgeur af. Op het internet circuleren voldoende tips om de mug op je slaapkamer tegen te gaan.

 

Toch willen we je het matras van Pure & Perfect hierbij niet onthouden. De mensen achter het Pure & Perfect matras hebben getracht het ideale matras samen te stellen. Hierbij hebben zij twee behandelmethodes (bewerking matras en bewerking matrashoes) samengevoegd.   

 

Bewerking matras   

De bacteriedodende HR schuim die gebruikt word voor de Pure & Perfect matras bestaat uit een kern H.R. met een densiteit van ca. 45 en is voorzien van duizenden ventilatiekanalen. Deze ventilatiekanalen staan open doordat dit schuim als blok door een crush-machine gaat. De ventilatiekanalen breken en blijven hierdoor open staan. Doordat dit schuim ook bacteriedodend is heeft het een extra aantrekkingskracht voor de consument om tot aanschaf van deze matras te gaan. Het bacteriedodend effect wordt verkregen in het productieproces van koudschuim. Dit zijn chemische vloeibare stoffen die tot elkaar komen en door een reactie wordt het schuim verkregen. Bij de koudschuim in de Pure and Perfect matras wordt als extra een melanine soort toegevoegd waardoor de bacterie afsterft. Dus geen enkele bacterie heeft een bestaansrecht bij dit schuim.

 

Bewerking matrashoes

De buitenhoes is een gebreide katoenen stof, voorzien van het geregistreerde ECO-Shield®. Dit doek is 100% anti-huismijt, anti-bedwantsen én anti-mug (dus geen last meer van vervelende insecten en beestjes). Door bewegingen van jouw lichaam op de Pure & Perfect Anti-Mug matras, breken de micro-capsules waardoor de geur van de Eucalyptus Citriodora vrijkomt. Het ECO-Shield® garandeert deze werking gedurende de levensduur van jouw matras.

 

Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2022 - Maxbedden.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0